scrap cars

Замисляли ли сте се по-задълбочено как точно се рециклират колите, още през какви етапа минават, какво реално се случва в тях.

Първо малко след като изберете, кой да вземе вашата лека кола за скрап е той да ви заплати пазарената сума пари, оправите документите и извозат колата, след което се слага на площадката там където ще стартира нейната подготовка.

Започва се с главният компонент от гледна точка на безопасност – горивния резервоар. Горивото се точи от него а малко след това дадения резервоар се отстранява. Повода е, че точно там стоят бензинови пари и при най-малката искрица той може да се взриви.

Малко след това се отива на идната стъпка. Елиминиране на много други течности от леката кола. Отстранява се моторното масло от автомобилния двигател, като то се събира в специални контейнери и се отделя за различно преработване. Подобен метод се използва за антифриза, водата за чистачките и различни течности ако има. Фреона от климатика също така е необходимо да се събере с необходимата методика и да не се допуска във въздуха.

Алумулаторната батерия се разкача и се дава за друго преработване, има в себе си олово и различни химикали например електролити. Акумулаторите си имат друга процедура за обработване.

В другата стъпка леката кола се готви за елиминиране на неметалните елементи, където може лесно да бъдат откачени и премахнати от колата. В това число огледала, стъкла, гуми, пластмасови брони и много други подобни компоненти.

Неминуемо след всичко това колата е в състояние да е смачкана. И така се достига по компактна форма за преместване или съхранение. Значително често не се пресоват, а направо се поставят на поточна линия отвеждаща си в една много голяма машина, която започва да ги реже на мънички късчета. Нарича се дробилка, нещо приличаща на шредера в офиса, нарязващ хартията на малки парченца.

Разпокъсаната срап, която е получена е комфортна да бъде почистена от елементите с неметално съдържание, всичко това става най-ефикасно с огромен магнит, като хваща металите. Във резервоар с вода ще е възможно да се раздели пластмасата и платовете от алуминия, които не са премахнати.

Така в крайна сметка вашия собствен лек автомобил се раздробява и разпределя. Крайната скрап е комфортна за транспортиране и е в състояние да се транспортира до разнообразни кътчета по света или до конкретен завод, където могат да я купят. Точно там тя е отливана и претопявана в чисто нови фигури, заготовки и ламарини за произвеждани на разнообразни метални изделия.

Разгледайте сайта ни: http://www.rovotel.com/top/дейности/стари-автомобили/

Как колите за скрап се рециклират