Като решите как точно да бъде създаден Вашият зелен двор, важно съществено значение може да бъде точно какъв вид поливна система ще сложите. Поливането на вашия зелен двор ще е с решаващо съществено значение, ако наистина искате да създадете дори една площ от райграс.

Две от най-разпространените с-ми на поливане на дворове са напояване с капки и системи за поливна. В случай, че не сте сигурни каква точно е минималната разлика измежду именно тези 2 системи, все пак ние ще ви разкажем точно какви са те и може да спомогнем да определите кое точно е за твоите потребности и градината ти. За да създадете една добра система, ще имате нужда от Аксесоари за поливни системи
Дефиниране на системите за напояване с капки и пръскане
Въпреки че съществуват няколко решения на напоителни системи за капково, ние бихме желали да обхванем основния модел, който най-често се употребява, след като говорим за двоворе на къщи и офис згради.
Напояване с капки
Системите за капково напояване пуска водата по правилен метод. Като ползвате много на брой дълги тръби от пласмаса, напояването със ситни капки обикновено е много ниско до земята, с този медот по-малко вода ще се изгуби от изпарението. На чести интервали или в зависимост от модела на двора, в тръбите за поливане има дупки, за да е възможно водата да изтече.
Както подсказва наименованието, споменатата система за капково напояване дава възможност тази вода да капе директно върху почвата, заобикаляща растението, където се локализира отвора.
Напоителна система
В контраст от капковото напояване, системата за напояване разпространява водата в по-широко разпространени, зона. Докато новите системи за напояване се намират над почвате, щом говорим за спринклерите, пласмасовите тръби са в почвата, като единствено пръскащите глави се виждат над земята.
Щом се активират, тези с-ми разпръскват значителни размери чиста вода, да напоят голямо по обем земя. Пръскащите устройства, слагани от правилна фирма за озаленяване, може да бъдат сложени така, че твоя двор да получи нужното количество покритие от вода, без площи да бъдат сухи.
Въз основа на разликите между напояването чрез капки и напоителните системи, може да получите доста хубава информация за тази стъпка, от която се нуждаете във вашия двор. Но ако все още не сте сигурни, е хубаво да знаете плюсовете и минусите на двете напоителни системи.
Плюсове и − за капково напояване
Ползите :
Драстично намалява водните отпадъци
По-изгодно за разделното напояване на тревата
Предотвратява в пъти ерозията по земята
Лесен за добавяне
Спира заболяването на рах=йграса заради пренасищане
Ползите и минуси на системите за напояване
Плюсове :
Добър личен избор за всички индивидуални типове земна почва
Би могла с програма да върши работа с таймер
Пласмасови тръби сигурни под земята
Покрива бързо и лесно големи участъци
Може да се сложат допълнения като например пестициди и торове за тревата

Капкови маркучи и поливни системи – Каква точно ще e главната разлика ?