Чували ли сте за какво точно служи мотофрезата? Защо точно се нарича “мото”? С какво тя е по-хубава от простата фреза?

Наистина бързо и лесно бихме могли да дадем отговор на въпросите. Като за начало мотофрезата е инструмент, което спомага за култивиране на земята, точно преди да стартира периода на засяването. Използва се за по-голяма земя, а не за по-малко място, като вариант в двора отзад. Има вариант, несъмнено, да се употребява за домашни цели (в частната ни градина, в двора ни), в крайна сметка резултатността на уреда е много по-голяма, като се ползва за големи мащаби от обработваема земя.

На 2-ро място нарича се “мото”, тъй като в ядрото на въпросният уред стои двигател с бензин, като с нужната мощност, е способен да подкара мотофрезата, по този начин да изпълнява тя своите собствени възможности. Не е изключено, че също стандартните двигатели на автомобилите, също така и този на мотофрезата се нуждае от значително количество масло. Чрез на маслото двигателят ще работи плавно и по този начин мотофрезата ни ще ни помага без никакви проблеми.

И не на последно място, всичко изброено до тук прави мотофрезата доста по-добра от обикновената такава с липса на бензиновия двигател. Мотофрезата извършва работа доста по-бързо, понеже пести време и човешки труд, само е необходимо ползвателя да я управлява и насочва. Също така знаем времето е много ценно и конкретно с този уред за обработка на земята то ще се спести, защото работата ще се свърши доста по-скоро, за разлика ръчно или с обикновена фреза.

Заедно с водни помпи, те са един чудесен завършек на градината – от прекопаване до напояване.

Ето защо споделяме, че мотофрезите са чудесен асистент на човека, спестяващи време, ресурси и усилия, а в следствие на чудесната работа крайните резултати се появяват доста бързо. Въпросният специализиран инструмент спомага до такова ниво земеделеца, че спокойно той би могъл да се грижи за поддържането на почвата си, като използва най-хубавото пособие за тази цел. Едно време старите стопани не са притежавали текущата възможност да разполагат с това средство, без значение дали е с мотор, а са изпълнявали задълженията си на ръка. И благодарение на иновативната технология в днешно време всичко това е осъществимо.

Мотофрезата извършва основната работа, за каквото е създадена, а конкретно да разрохква горния, повърхностния слой на почвата и така също да създава надеждни предпоставки точно след това обработената почва да бъде засята с чисто нова култура. Всичко това се върши, защото неминуемо след като терена е бил изоран, е имало повече големи парчета пръст, пречещи да бъдат засети нови семена. Също така и в случай, че са израснали треви, те са изтръгнати, след като се обработва с мотофрезата.

Мотофрезата – най-хубавият асистент на човек в градинарството