apartmentsВ повечето страни брокер на недвижими имоти не е кофти работа! Обаче в нашата страна на хората все още не им е много ясно, точно какви са задълженията на агента, или за какво точно му се плаща… и често има резон в съмнението.

Трябва да сте изключително внимателни В НАМИРАНЕТО НА БРОКЕР
• Разберете повече за агенцията, която би поела изследването на имота ви.
• Вижте се персонално с брокера от фирмата, който може да поеме вашия имот.

Поискайте от персоналния ви брокер да ви обясни:
• всичко, което ще правите заедно- всяка стъпка- от идеята до ключа
• в какви рамки от времето ще се осъществи целият процес – от началното търсене по критерии, през огледите, до приключването на самата сделка
• какво точно е необходимо да уредите вие – време, бележки, документи
• какви са ангажиментите на дадения агент – много ясно посочени, а също в рамките за какво точно време би било възможно да бъдат изпълнени и поети

Не чакайте единствено на комуникацията по електронен път – даже и цветно да сте обрисували желанията си – абсолютно нищо не би могло да замени определен разговор очи в очи. Най-хубаво дръжте на персонална среща! Вие трябва да си изберете, с кого точно да общувате – както брокерската агенция, така и лично брокер от компанията.

Ако пък личността или отношението към работата на текущия брокер не ви допада – говорете се със собственика на фирмата и поискайте друг агент, който да започне с дадената работа, или глобално възложете търсенето на друга фирма.

Изискайте обезателно друг агент, в случай че:
Ви показва предложения, които не са ок с вашите желания.
Има наглостта да ви таксуват финансови средства за извършване на огледи и в същото време ви показват предложения, които не са ок с вашите изисквания.
Изминали са не малко месеца, а той не ви е предложил за оглед нищо, отговарящо на обявените първоначално критерии от вас.
Ви иска пари за разнообразни разходи, ненаписани в договора помежду ви – адвокат, пътни и пр. Всичко това е напълно неудачно! За това вие плащате комисиона и дадените параметри са уточнени в договора между страните.

Обмислено избирайте брокер и агенция!