bathroom tilesНовият ни апартамент се нуждае от наистина много неща, от които несъмнено е и новата баня. А новата баня от своя страна има нужда от нови фаянсови плочки за баня. А поставянето им без съмнение е една от най-трудните задачи за собствениците.
На практика организирането на банята, а оттам и на новите плочки за баня е най-правилно да бъде значително точно преди изграждането на канализационната система. Всичко това дава възможност скорошното обзавеждане за баня да се съобразява с нуждата на собствениците, а не обратно. Хубавото поставяне на водопроводните тръби малко по-късно реално ще спомогне монтирането на плочки за баня.

Освен конкретните си нужди почти всеки собственик е хубаво да се съобрази с вкуса си и с предпочитанията си за това как да изглежда всяко едно помещение. Разбира се това важи най-вече при избора на теракот за баня. Всеобщото мнение е, че вертикално поставените плочки правят помещението по-високо, а хоризонтално разположените – по-ниска.

По подобен начин е и въпросът с цветовете и десените. С масово мнение светлите плочки за баня биха накарали мъжете и жените да усещат банята като по-просторна, и може би по-приятна. Независимо дали ще се съобразява с този конкретен съвет, всеки стопанин и без друго ще се изправи пред голям избор от най-разнообразни багри, шарки и модели плочки за баня. Тук без съмнение няма лош или добър избор.

При реденето на вече надлежно избраните плочки за баня има много принципи или поне най-важни насоки, които е хубаво да се правят от всеки, който иска да има хубава и функционална баня. Важно е как ще бъдат подготвени тавана и стените, точно коя смес да се направи за залепването на фаянса за баня, както също и как точно да се нагласят фугите. За всичко това е добре да се потърси информация от първа ръка или направо помощта на професионалист, тези специалисти са главно за това, за да ни помагат в важния избор.

Намерете още детайли: облицовъчни камъни

Плочки за баня в чисто новата ни къща