laptop

Поради факта, че съвременните технологии нон-стоп се подобряват, броят на населението, които предпочитат да си закупуват стабилни лаптопи вместо настолни се увеличава . Едно от реалните плюсове на преносимите компютри е мобилността им, която им дава възможност без проблеми да са носени навсякъде. А те са идеалния вариант за тази част от хората, които се намират в непрестанно пътуване, плюс това не заемат толкова много място вкъщи като стационарните.

Правилния избор на най-подходящите мощни лаптопи обаче може спокойно да се окаже мисия невъзможна за новаците в тази конкретна област. Самата истина е, че на пазара се въвеждат адски много и най-разнообразни марки и модели, с толкова разнообразни функионалности.

А как да вземете един, който ще отговаря изцяло на желанията ви?

Изберете с какви пари ще разполагате. Изберете рамка на цената и по този начин ще стесните кръга от опции на избора ви. Можете спокойно да си вземете приличен мобилен компютър на цена от 800-1000лв., но ако искате наистина добра машина ще трябва да си отделите и приготвите 2 или пък три пъти повече за нея.

Най-главното нещо в нашия избор на хубав мобилен компютър е картата на видеото. В идеалния вариант вие сами ще пожелаете тя да е външна и със собствена памет поне 1 GB. В абсолютно никакви варианти не купувайте лаптоп с вградена карта на видеото, защото тя няма да може да поддържа по-мощните игри, и вие единствено ще си дадете финансови средства напразно.

Друг важен компонент е процесорът. В перфектния вариант вие ще желаете да бъде минимум 2.5 GHz 2-ядрен, а защо не и четириядрен процесор. Той управлява скоростта на зареждане на вашия лаптоп. Запомнете едно: ако GHz е по-високо, толкова по-добре. Най-често вие ще трябва да изберете между AMD и Intel, а именно те са двата най-предпочитани създатели на процесори.
Много важно е хубаво да вземете под внимание с точно колко рам памет се предоставя харесания от вас хубав лаптоп. Желателно би било да бъде с минимално 4Gb, а ако е с 6, осем или пък дванадесет ще е най-правилно. Колкото повече рам памет има вашия собствен преносим компютър и стабилна видео карта, толкова по-хубаво ще вървят любимите ви тежки игри.

В случай, че следвате тези главни напътствия бихте могли да намерите и купите най-подходящия лаптоп за игри, изцяло съобразен с нуждите ви и финанси.

Полезни съвети, за да вземем хубав мобилен компютър – наръчник за новаци